Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mihez kezdj a tükörfóbiával?

Állítólag a negyvenes-ötvenéves nők 90%-a nincs jóban a tükörképével, miközben csak 9%-uk elégedett a látvánnyal.
Mindeközben a huszonévesek 43 százaléka mondta azt, hogy igen, elégedett.
(Könyörgöm, huszonévesen?? kevesebb mint a felük?? Meg kéne nekik mutatni, milyenek lesznek ötvenévesen, mindjárt elégedettebbek lennének :)

Szóval ha neked is tükörfóbiád van olykor, nem vagy egyedül.

Csak mások kapják el a klimaxot



Ehhez az egész öregedés-parához aláfestő zenét adnak a változókor tünetei, amiről mi is azt hittük, hogy áá, ez csak másokkal fordul elő.
Csak mások kapják el a klimaxot, persze:) Olyanok, akik nyilván egész mások, mint mi... bizony nem vigyáztak magukra, nem táplálkoztak rendesen, nem sportoltak eleget, nem törekedtek a pozitív gondolkodásra, nem igyekeztek növelni az önbizalmukat, nem foglalkoztak magukkal eleget...  
Persze.
Az.
Ráadásul a fiatalság-rögeszme csak úgy árad a filmekből, reklámokból, közvélekedésből. A szépséget mintha azonosítanák a fiatalsággal. Nem jó érzés negyven-ötvenéves korban egyszerűen láthatatlanná válni - ez az ügy kemény dió az amúgy is megtépázott lelkünknek. Az önizalom növelése sok nőnél eleve szükséges lett volna 20-30 évvel korábban is, hát még most.

Mit lehet tenni a változókori tükörfóbia ellen? 


Szóval mit is? Sok mindent!
Persze a plasztikai sebészet is ott van... Van aki bevállalja, ha megengedi a pénztárcája meg a bátorsága, mert pl laposabb hasat szeretne, kisebb feneket, kisebb vagy éppen nagyobb, vagy csak peckesebb mellet, virsliajkat, felvarrt arcot.
Ez is lehet egy opció az önbizalom visszaszerzésére, de nem az egyetlen!

  1. Elsősorban is: mozgás! Leadhatod a zsírt, vagy rendben, egy részét... Továbbá a kedved sokkal jobb lesz, és emiatt nem fognak érdekelni se a vaksi férfiak, akik nem látnak meg, se a retusált plakátmacák.
  2. Önmagában a diéta nem segít, hidd el: ha pusztán kalóriacsökkentéssel fogysz, a hátramaradó idomaid löttyedtek lesznek, ami igen ronda. Meg aztán őrültül éhes és frusztrált leszel tőle, ezért előbb-utóbb feladod, majd még többet szedsz vissza. (Kipróbáltam)
  3. Találd meg, mi az, ami jókedvre derít! Ha ez egy egész estés otthoni olvasás, azt, ha hullámvasutazás, akkor azt. Ha jó a kedved, a többi is könnyebben megy.
  4. Új frizura, új szemüveg, szép színek az arcod körül.
  5. Szereld le a tükröt és tégy a helyébe egy alpesi rétet ábrázoló posztert. Najó, most hülyülök ám!
  6. A derű az arcon pedig - szép, na.
  7. Kivéve, ha a mosolyod foghíjas. Ezért legyen itt még egy tipp: a fogorvos. (Hátha jóképű)

7+1. A végére hagytam a legnehezebbet: mindeközben próbáld meg elfogadni... hogy ez vagy te, hogy ennyi idős vagy. Ne ess pánikba, ne sanyargasd magad és ne várd azt se, hogy most majd megint harmincaska leszel. A tiéd ez az arc és ez a test ott a tükörben - szeresd őket, szeresd magad.

Tudsz jobbat?

Klimax és változókori tünetek: nem tetszik a tükörképem
Ne add fel! A tükörfóbia nem a vég - csak egy változókori lelki tünet



forrás: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1376658/Mid-life-mirror-angst-syndrome-How-90-women-40-affected.html
1 Tovább

Kihez hasonlítsak?

A midlife életszakaszába érve, változókori tünetektől megtépázva, kihez hasonlítanál legszívesebben?
Kire mondod, magadban elismerően bólintva, hogy na igen, ez a nő például stílusos maradt az ötvenes éveire is?

Jó, senkihez se akarsz hasonlítani, és ez nagyon helyes! de azért vannak típusok. 
Botox, szoli, szilikon?
Párducmintás póló aranylánccal és türemkedő idomokkal?
Kosztüm, hajlakk, magassarkú?
Kócos, ősz haj, kinyúlt pulóver?

Minek tagadni. A magyar nők közül sajnos rengetegen szétesve, elhízva, letörten érik el a változókort, önbizalmuk a béka segge alatt még akkor, is ha eredetileg nem ott volt.

Ha már változókor, legyen az: változás!

De ami a változást jelenti az addigi kinézethez képest, az ne az elhízást, az elhibázott hajszínválasztást, a szomorú arcra kent 30 évvel ezelőtti divat szerinti sminket jelentse!

Ugye te sem azt tervezed, hogy így nézz ki!
Stylist helyett - akire nincs pénzem, sőt kedvem sincs végighallgatni - én manapság direkt figyelem a kortársaimat utcán, munkában, tévében, sajtóban.
Hogy lássak olyat, akire azt mondom, igen, így lehet ötvenesen és afölött is nőnek maradni, mindenféle kétségbeesett hűdefiatalvagyokmég-erőlködés nélkül.

Olyan ötvenes nőt - vagy akár hatvanast - akiben érzem a derűt, a kisugárzást, az önbizalmat, a méltóságot - nekem ez jelenti a stílust - mert látom rajta, hogy már tudja, kicsoda. Aki nem hazudik már cukiságot se magának, se másnak, és már magasról sz ... szóval fütyül arra, hogy ehhez ki mit szól. Aki ebből kifolyólag érzi és élvezi az élet egészen kicsi örömeit is.


Ápolt, derűs, stílusos nőket akarok látni.
Akik inkább kortalanok, mint középkorúak vagy korosodóak.
Néha látok is.
Szóval nem reménytelen vállalkozás az önbizalom megnövelése.

Emlékeztek erre a reklámra?
Ehhez a proenzi-s nőhöz pl sokkal szívesebben hasonlítanék majd, mint a densiás cekkereshez, akit egyébként nemrég végre szerencsésen lecseréltek Básti Julira.

Rendben, lehet hogy ehhez esetleg szteppelni meg kéne tanulnom.
Ehhez képest viszont a magassarkút is egyre jobban utálom, de ne vesszünk el a részletekben.



 

0 Tovább

Midlife: az élet közepén

blogavatar

Midlife! Nemám klimax :) A változókor lelki tünetei, élet negyven-ötvenévesen, tippek a klimax, változókor túléléséhez

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek