Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kihez hasonlítsak?

A midlife életszakaszába érve, változókori tünetektől megtépázva, kihez hasonlítanál legszívesebben?
Kire mondod, magadban elismerően bólintva, hogy na igen, ez a nő például stílusos maradt az ötvenes éveire is?

Jó, senkihez se akarsz hasonlítani, és ez nagyon helyes! de azért vannak típusok. 
Botox, szoli, szilikon?
Párducmintás póló aranylánccal és türemkedő idomokkal?
Kosztüm, hajlakk, magassarkú?
Kócos, ősz haj, kinyúlt pulóver?

Minek tagadni. A magyar nők közül sajnos rengetegen szétesve, elhízva, letörten érik el a változókort, önbizalmuk a béka segge alatt még akkor, is ha eredetileg nem ott volt.

Ha már változókor, legyen az: változás!

De ami a változást jelenti az addigi kinézethez képest, az ne az elhízást, az elhibázott hajszínválasztást, a szomorú arcra kent 30 évvel ezelőtti divat szerinti sminket jelentse!

Ugye te sem azt tervezed, hogy így nézz ki!
Stylist helyett - akire nincs pénzem, sőt kedvem sincs végighallgatni - én manapság direkt figyelem a kortársaimat utcán, munkában, tévében, sajtóban.
Hogy lássak olyat, akire azt mondom, igen, így lehet ötvenesen és afölött is nőnek maradni, mindenféle kétségbeesett hűdefiatalvagyokmég-erőlködés nélkül.

Olyan ötvenes nőt - vagy akár hatvanast - akiben érzem a derűt, a kisugárzást, az önbizalmat, a méltóságot - nekem ez jelenti a stílust - mert látom rajta, hogy már tudja, kicsoda. Aki nem hazudik már cukiságot se magának, se másnak, és már magasról sz ... szóval fütyül arra, hogy ehhez ki mit szól. Aki ebből kifolyólag érzi és élvezi az élet egészen kicsi örömeit is.


Ápolt, derűs, stílusos nőket akarok látni.
Akik inkább kortalanok, mint középkorúak vagy korosodóak.
Néha látok is.
Szóval nem reménytelen vállalkozás az önbizalom megnövelése.

Emlékeztek erre a reklámra?
Ehhez a proenzi-s nőhöz pl sokkal szívesebben hasonlítanék majd, mint a densiás cekkereshez, akit egyébként nemrég végre szerencsésen lecseréltek Básti Julira.

Rendben, lehet hogy ehhez esetleg szteppelni meg kéne tanulnom.
Ehhez képest viszont a magassarkút is egyre jobban utálom, de ne vesszünk el a részletekben.



 

0 Tovább

Megvan az a tűz

Tessenek figyelni, mindazok, akik (velem együtt) paráznak a koruktól, szoronganak, hogy az klimax és menopauza a sima bőrükkel együtt majd elveszi tőlük a méltóságot, a büszke tartást, fiatalokat-letáncolni-tudást, a belső tüzet, szenvedélyt, életerőt.
Nem biztos, hogy elveszi.

Flamenco 50 felett

A flamenco-ban nem kicsit mindig ott van a szomorúság és a dráma is.  Azt hiszem, az igazi szenvedélyességhez és hitelességhez kellenek megélt igazi veszteségek.

Akit megérintett már a klimax-menopauza, vagy akárcsak az előszele, az már tudja, hogy ez igazán drámai életforduló tud lenni. És igen, szenvedés, szenvedély - mennyire mást mond ez egy fiatalnak, mint egy középkorúnak, vagy még idősebbnek - s ez így is van rendjén.  

"Ne lássák a bú ciprusát, higgyék, örök az ifjúság". Ideírjam hogy ez Kosztolányi vagy úgyis tudjátok? :)

Ha nem akarod végignézni ezt a videót (mindenki rohan) akkor legalább 2:13-nál!

Matilde Coral, a flamenco nagyasszonya, bemutatót tart a fiataloknak...

Matilde Coral ezen a felvételen még csak ötvenéves - lát rajta bárki klimaxos szorongást, önbizalomhiányt?

Ma már 70 felett van, de a mai napig, röpke negyven éve egyfolytában, táncot tanít Sevillában. Bárki jelentkezhet az iskolájába, kortól függetlenül.

0 Tovább

Az ötvenes nők dicshimnusza


Egy férfi tollából - biztosan sokan ismeritek, de hátha van, aki nem - amúgy pedig nem lehet elégszer olvasni :)


Ahogy öregszem, egyre inkább értékelem azokat a nőket, akik 50 felett megmutatják, hogy mi a tartás, a kiegyensúlyozottság és derű.

  1. Egy nő, ha ötvenes, sosem faggat arról, hogy "Mire gondolsz, drágám?" Fütyül rá,  hogy mire gondolsz.
  2. Egy ötvenes nő, ha nem akar meccset nézni  veled, nem ül oda melléd nyavalyogni. Csinál helyette valami olyat, amihez  kedve van. Általában valami sokkal értelmesebb dolgot.
  3. Egy ötvenes  nő, akii sikeresen átnavigálta magát a klimax és menopauza buktatóin, általában már elég jól ismeri önmagát ahhoz, hogy tudja, ki ő, mit  akar és kitől.
  4. Az ötvenes nőnek tartása  van. Ritkán fordul elő, hogy jelenetet rendezne. Ha valami nem tetszik neki, faképnél hagy és megy a dolga után.
  5. Nem kell törnöd a fejed, hogy hányadán is állsz vele. Adott esetben simán a szemedbe mondja, hogy mocsok disznó vagy.  
  6. Ha pedig megérdemled,  gondolkodás nélkül főbelő, különösen, ha reális esélyt lát arra,  hogy megúszhatja.
  7. A nő, ha ötvenes, már nem sajnálja tőled a dicséretet. Gyakran akkor sem, ha nem érdemled meg. Ő már tudja,  milyen érzés, ha az embert nem dicsérik.
  8. Az ötvenes nő - klimax ide, menopauza oda - éppen elég magabiztos ahhoz, hogy bemutasson téged a barátnőinek.  Egy fiatalabb nő gyakran még a legjobb barátnőjére is féltékeny. 
  9. A nők a korral  természetfeletti képességekre tesznek szert. Ebből kifolyólag egy ötvenes nőnek sosem  kell meggyónnod a bűneidet. Már úgyis tudja az összeset.
  10. Az ötvenes nőnek jól áll a sötétvörös rúzs. Ugyanez már nem mondható el se a  fiatal csajokról, se például a transzvesztitákról.
Nők ötven felett - a Dove már tud valamitA Dove már felfogott valamit :)

1 Tovább

Midlife: az élet közepén

blogavatar

Midlife! Nemám klimax :) A változókor lelki tünetei, élet negyven-ötvenévesen, tippek a klimax, változókor túléléséhez

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek