Mihez kezdj a tükörfóbiával?

Állítólag a negyvenes-ötvenéves nők 90%-a nincs jóban a tükörképével, miközben csak 9%-uk elégedett a látvánnyal.
Mindeközben a huszonévesek 43 százaléka mondta azt, hogy igen, elégedett.
(Könyörgöm, huszonévesen?? kevesebb mint a felük?? Meg kéne nekik mutatni, milyenek lesznek ötvenévesen, mindjárt elégedettebbek lennének :)

Szóval ha neked is tükörfóbiád van olykor, nem vagy egyedül.

Csak mások kapják el a klimaxotEhhez az egész öregedés-parához aláfestő zenét adnak a változókor tünetei, amiről mi is azt hittük, hogy áá, ez csak másokkal fordul elő.
Csak mások kapják el a klimaxot, persze:) Olyanok, akik nyilván egész mások, mint mi... bizony nem vigyáztak magukra, nem táplálkoztak rendesen, nem sportoltak eleget, nem törekedtek a pozitív gondolkodásra, nem igyekeztek növelni az önbizalmukat, nem foglalkoztak magukkal eleget...  
Persze.
Az.
Ráadásul a fiatalság-rögeszme csak úgy árad a filmekből, reklámokból, közvélekedésből. A szépséget mintha azonosítanák a fiatalsággal. Nem jó érzés negyven-ötvenéves korban egyszerűen láthatatlanná válni - ez az ügy kemény dió az amúgy is megtépázott lelkünknek. Az önizalom növelése sok nőnél eleve szükséges lett volna 20-30 évvel korábban is, hát még most.

Mit lehet tenni a változókori tükörfóbia ellen? 


Szóval mit is? Sok mindent!
Persze a plasztikai sebészet is ott van... Van aki bevállalja, ha megengedi a pénztárcája meg a bátorsága, mert pl laposabb hasat szeretne, kisebb feneket, kisebb vagy éppen nagyobb, vagy csak peckesebb mellet, virsliajkat, felvarrt arcot.
Ez is lehet egy opció az önbizalom visszaszerzésére, de nem az egyetlen!

  1. Elsősorban is: mozgás! Leadhatod a zsírt, vagy rendben, egy részét... Továbbá a kedved sokkal jobb lesz, és emiatt nem fognak érdekelni se a vaksi férfiak, akik nem látnak meg, se a retusált plakátmacák.
  2. Önmagában a diéta nem segít, hidd el: ha pusztán kalóriacsökkentéssel fogysz, a hátramaradó idomaid löttyedtek lesznek, ami igen ronda. Meg aztán őrültül éhes és frusztrált leszel tőle, ezért előbb-utóbb feladod, majd még többet szedsz vissza. (Kipróbáltam)
  3. Találd meg, mi az, ami jókedvre derít! Ha ez egy egész estés otthoni olvasás, azt, ha hullámvasutazás, akkor azt. Ha jó a kedved, a többi is könnyebben megy.
  4. Új frizura, új szemüveg, szép színek az arcod körül.
  5. Szereld le a tükröt és tégy a helyébe egy alpesi rétet ábrázoló posztert. Najó, most hülyülök ám!
  6. A derű az arcon pedig - szép, na.
  7. Kivéve, ha a mosolyod foghíjas. Ezért legyen itt még egy tipp: a fogorvos. (Hátha jóképű)

7+1. A végére hagytam a legnehezebbet: mindeközben próbáld meg elfogadni... hogy ez vagy te, hogy ennyi idős vagy. Ne ess pánikba, ne sanyargasd magad és ne várd azt se, hogy most majd megint harmincaska leszel. A tiéd ez az arc és ez a test ott a tükörben - szeresd őket, szeresd magad.

Tudsz jobbat?

Klimax és változókori tünetek: nem tetszik a tükörképem
Ne add fel! A tükörfóbia nem a vég - csak egy változókori lelki tünetforrás: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1376658/Mid-life-mirror-angst-syndrome-How-90-women-40-affected.html
1 Tovább

Film: Tavasz Rómában

Az ötvenéves, friss özvegy amerikai színésznő - midlife-válságnak becézett rettegés az öregedéstől, ismerős? – Rómába költözik, hogy újra éljen egy kicsit, s élvezze az életet.
Újrakezdés a cél, és az is lehet, hogy a konvenciók keretei között maradva rendes új férjet is szerezhetne magának, ehelyett viszont egészen más történik.

A film címe: Tavasz Rómában.

Ez a hősnő, Mrs Stone az újrakezdés első lépéseként azonnali hatállyal beleszeret egy fiatalabb olasz férfiba, fülig, halálosan - ahogy kell. Egyre szebb ruhák, egyre extrább frizurák, egyre szenvedélyesebb szerelem.

A fiú gyönyörű, angyalarcú - és sajnos profi. Mivel Mrs Stone (Helen Mirren) nem fizet rendesen, vége a dalnak, van a placcon fiatalabb, gazdagabb.

Bocs lányok, nem vidám a darab... a novella szerzője Tennesse Williams, tudjátok, a fojtogató frusztrációk nagymestere.
De mikor volt vidám dolog a szenvedély?

A gyönyörű Helen Mirren alakítja nagyon szívbemarkolóan jól alakítja a középkorú szerelmes nőt, az a Helen Mirren, aki még mindig nagyon szép, ebben a filmben is még meztelen jelenetet is vállalt. 
Hiába a ráncok, ő bizony az Év teste lett 2011-ben, hatvanakárhány évesen.

 Tekintsük a történetet tragédiának, mondván, úgy kell neki, tudhatta volna előre, mit akar egy angyalarcú fiatalabb férfi egy gazdag középkorú özvegytől?
Ilyen szigorúak lennénk?
Csak mert nincs benne heppiend?
Na és???
A szokványos körülmények között köttetett kapcsolatok talán mindig csodálatos heppienddel végződnek??!

Ne engedj a közhelyeknek!
Sokkal inkább nézzük ezt onnan, hogy ez egy szenvedélyes nő szabad választásáról szóló megrázó történet.
Ha fiatalabb a férfi: Tavasz Rómában
 Helen Mirren - fiatalabb férfi


Fiatalabb férfi - Helen Mirren Olivier Martinez0 Tovább

Kihez hasonlítsak?

A midlife életszakaszába érve, változókori tünetektől megtépázva, kihez hasonlítanál legszívesebben?
Kire mondod, magadban elismerően bólintva, hogy na igen, ez a nő például stílusos maradt az ötvenes éveire is?

Jó, senkihez se akarsz hasonlítani, és ez nagyon helyes! de azért vannak típusok. 
Botox, szoli, szilikon?
Párducmintás póló aranylánccal és türemkedő idomokkal?
Kosztüm, hajlakk, magassarkú?
Kócos, ősz haj, kinyúlt pulóver?

Minek tagadni. A magyar nők közül sajnos rengetegen szétesve, elhízva, letörten érik el a változókort, önbizalmuk a béka segge alatt még akkor, is ha eredetileg nem ott volt.

Ha már változókor, legyen az: változás!

De ami a változást jelenti az addigi kinézethez képest, az ne az elhízást, az elhibázott hajszínválasztást, a szomorú arcra kent 30 évvel ezelőtti divat szerinti sminket jelentse!

Ugye te sem azt tervezed, hogy így nézz ki!
Stylist helyett - akire nincs pénzem, sőt kedvem sincs végighallgatni - én manapság direkt figyelem a kortársaimat utcán, munkában, tévében, sajtóban.
Hogy lássak olyat, akire azt mondom, igen, így lehet ötvenesen és afölött is nőnek maradni, mindenféle kétségbeesett hűdefiatalvagyokmég-erőlködés nélkül.

Olyan ötvenes nőt - vagy akár hatvanast - akiben érzem a derűt, a kisugárzást, az önbizalmat, a méltóságot - nekem ez jelenti a stílust - mert látom rajta, hogy már tudja, kicsoda. Aki nem hazudik már cukiságot se magának, se másnak, és már magasról sz ... szóval fütyül arra, hogy ehhez ki mit szól. Aki ebből kifolyólag érzi és élvezi az élet egészen kicsi örömeit is.


Ápolt, derűs, stílusos nőket akarok látni.
Akik inkább kortalanok, mint középkorúak vagy korosodóak.
Néha látok is.
Szóval nem reménytelen vállalkozás az önbizalom megnövelése.

Emlékeztek erre a reklámra?
Ehhez a proenzi-s nőhöz pl sokkal szívesebben hasonlítanék majd, mint a densiás cekkereshez, akit egyébként nemrég végre szerencsésen lecseréltek Básti Julira.

Rendben, lehet hogy ehhez esetleg szteppelni meg kéne tanulnom.
Ehhez képest viszont a magassarkút is egyre jobban utálom, de ne vesszünk el a részletekben. 

0 Tovább

Gyógyír a léleknek a rendrakás (reblog)

Szimbolikusan megszabadulni tárgyaktól, emlékektől, ezek ránk gyakorolt hatásától... Rendrakás, tisztázás, elengedés. És esetleg - halkan mondom - helycsinálás az újaknak. A lakásfókusz blog cikke. http://lakasfokusz.postr.hu/gyogyir-a-leleknek-a-rendrakas

0 Tovább

Cameron Diaz szülinapi fotói

Cameron Diaz 40 éves lett (a csitri), nyakán a midlife - és e jeles alkalomból fotósorozatot csináltatott magáról egy brit magazinnak.

"Nincs ilyen, hogy anti-aging, meg hogy öregedés-elleni ez meg az - ez egy rakás sz*r, nem lehet visszamenni az időben. Úgyhogy nekem a történet arról szól, hogy mindig a jelen pillanatot jól éljem meg, olyan jól, amilyen jól csak tudom.
Az elégedettség annyit jelent, hogy túlteszed végre magad azon, hogy az élet olyan, amilyen. Nem pedig azon siránkozol, hogy a dolgok nem passzolnak a kis szabályos skatulyádba. Most érzem magam életemben először elégedettnek. Ez olyan izgalmas.
Többet tudok ma, mint eddig bármikor.
Hálát érzek. Jobban ismerem magam. Erősebbnek érzem magam, mint valaha. És ami a fizikai részét illeti, jobban érzem magam most 40 évesen, mint annak idején 25 évesen."

Midlife és önbizalom... meg az énkép

 
Engem ezeken a képeken nem annyira a retusálás zavar, mert olvastam, hogy Cameron Diaz kimondottan sokat edz, tehát akár ki is nézhet így negyvenévesen... az agyusztálás meg más ügy, ízlés dolga, engem ez a szerelés nem zavar, amíg nem kötelező.
Nem tudom eldönteni, magabiztosságot sugároz vagy csak bizonyítani-vágyást.
Cameron Diaz: így néz ki egy negyvenéves nő

A 40 éves Cameron Diaz szexis fotói

Cameron Diaz 40 évesen szexi fotózás vállalt

Képek: TERRY RICHARDSON/ESQUIRE UK
http://www.esquire.co.uk/2012/10/cameron-diaz/

0 Tovább

Midlife: az élet közepén

blogavatar

Midlife! Nemám klimax :) A változókor lelki tünetei, élet negyven-ötvenévesen, tippek a klimax, változókor túléléséhez

Utolsó kommentek