Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

SOS Klimax

SOS Midlife - így éld túl a klimax lelki tüneteitSorstárs vagy? Olyan, aki szintén nem annyira tud örülni annak, hogy hamarosan a midlife-ba- változókorba- klimaxba- menopauzába, életközép-időszakba érkezik (vagy már meg is érkezett)?


A midlife életszakasz avagy menopauza avagy klimax - ahogy tetszik - napi túléléséről szóló tippekről írtam egy kis listát félig magamnak, félig a sorstársaknak, nektek.

Azért neveztem el SOS Midlife - Elsősegélydoboznak, mert ezek nem orvosi vagy pszichológiai tanácsok, hanem csak a letörtség elleni afféle kipróbált kedvjavító módszerek, tippek.


SOS Midlife: elsősegélydoboz kezdő és haladó klimaxosoknak

Elküldöm mindenkinek, aki fel van iratkozva a blog hírlevelére.

Namost a jó hír az, hogy hírlevélre feliratkozni az egyik legegyszerűbb, ami csak létezik: a dobozba írd be az e-mail-címedet és nyomj az "Igen, feliratkozom" gombra. Onnan kezdve a postaládádba házhoz jönnek a blog levelei.
Kényelmesen és tök ingyen.

Neked van-e kipróbált módszered menopauza- vagy klimax-pánik esetére?



Ui.
Ha még nem vagy feliratkozva, itt oldalt fent kb fél perc alatt megteheted :)

0 Tovább

Miről ne mondj le soha

Egy újabb idézet-gyöngyszemmel indítok, de a téma nagyon jó.

"Nem azért mondunk le dolgokról, mert középkorúak vagyunk, hanem fordítva - azért válunk középkorúvá, mert lemondtunk dolgokról."

De könyörgöm, lemondani dolgokról minden életkorban és folyamatosan lemondunk, te is, én is! Lemondtunk az oviról a suli miatt, kinőttük kedvenc cipőnket és pályakezdők és szüzek se leszünk soha többé.

Van amiről szeretnél esetleg lemondani de nem lehet, és van, amiről könnyű lemondani, de nem szabad, mert csak akkor veszed észre, amikor már gáz van. 

Amiről nem mondhatsz le, még ha akarnál se

1. Nem mondhatsz le a múltadról. Nem írhatod át az emlékeket.

2. A vérmérsékletedet sem változtathatod meg. Sőt, ha eddig máshogy éltél, mint amilyen vagy valójában, itt az idő visszavedleni. Aki könyvtáros apácának született, most már végre abbahagyhatja az erőlködést, hogy stramm és aktív nőnek látsszon. És viszont. Ha könyvtáros apáca vagy, tedd fel otthon a lábadat a székre (párnázottra természetesen) és olvass ezerrel, írj naplót, nyiss könyves blogot. Ha stramm és aktív vagy, akkor viszont rajta, hívj vendéget, iratkozz be hőlégballonozni, szervezz sörözést a barátnőkkel, kollegákkal, régi osztálytársakkal.

3. Nem változtathatod meg az életkorodat. Az annyi, amennyi. Megpróbálhatsz kevesebbnek kinézni, tőlem akár a gatyádat ráköltheted, de minek is? A tested, az izmaid, a szíved, az agyad - pontosan tudják a valóságot. Légy rájuk inkább büszke, tisztábban látnak mint te.

Amiről nem szabad lemondanod

1. Nem szabad lemondanod arról, hogy úgy alakítsd az életedet, hogy az neked jó legyen. Nézd meg kicsit jobban. A világ tele van olyan középkorú emberekkel, itthon Magyarországon is, akik éppen ebben a változókori életszakaszban - így vagy úgy - de újraírták a saját sztorijukat. Nyilvánvaló hogy ők nem mondtak le erről. Nem az irreális álmokról beszélek, hanem arról, ami megvalósítható. Nagy divat az álmokról beszélni, és hogy valósítsd meg, de valójában igen kevesen vágnak bele és még kevesebbeknek sikerül. A többség ábrándozik róla és közben nem örül annak se, aminek lehetne. 

2. Ne mondj le arról, hogy észrevedd magadban és az életedben a pozitívumokat. Csak így van esélyed felismerni azokat a lehetőségeket, amelyeket éppen a változókor hoz el.  Csak így kerülheted el, hogy kiégett, megkeseredett klimaxos hp legyél, mint amilyeneket biztosan ismersz... olyan akarsz lenni? Ne tedd ezt magaddal.

3. Ne mondj le a kíváncsiságról és arról, hogy új dolgokat megtanulj. Enélkül a beszürkülés és punnyadás vár rád. 

4. Ne mondj le a barátaidról. Biztosan vannak körülötted olyan személyek, akik ismernek, mindent tudnak rólad és mégis szeretnek... Ennyi idő elteltével ezek a barátságok már bombabiztosak szoktak lenni. Kellenek emberek, akik tudják rólad, ki vagy. Ha nincsenek ilyen személyek, akkor nagyon elszúrtál valamit és itt az idő lépni - de ne a Facebook-on posztolgasd a kiskutyákat és naplementéket, meg lájkolgasd a királyi családtagokat, hanem beszélgess értelmes helyeken értelmes emberekkel - vannak ilyenek, elárulom. Mondjuk itt van mindjárt ez a blog is.

0 Tovább

Mikor állj le?

36 év az már midlife?

36 évesen már jön az hogy leállás, átállás?

Leállni meg átállni bármikor jó lehet, hogy ne punnyadj be és mozgásban maradj. De van amikor ez nem választás kérdése, hanem kényszer. Eleinte csak finom utalás az élettől, aztán egyre sürgetőbb. 

Ez a helyzet például a szép szexis színésznővel, aki egy ponton túl le kell hogy álljon. És ugyanígy az élsportolóval is.

De mikor van az a pont? Egy születésnap? Egy baki? Egy baleset, betegség? Vagy más jel? És honnan tudható, hogy a jel az Jel - és nem csak egy múló, még vehető akadály?

Kolonics emlékhely a Dunán

Kolonics György 36 évesen, háta mögött két olimpiai aranyéremmel vágott neki az újabb olimpiai felkészülésnek. Volt egy-két kis szédülése, de kivizsgálták úgy, ahogy csak Magyarországon egy olimpikont kivizsgálnak: nagyon. És nem találtak semmi bajt. Mégis, 2008 július 15-én, pár héttel az olimpia előtt egy edzésen a Dunán rosszul lett, még odaért a stéghez, de ott meghalt.

De hányan mások ugyanúgy döntenek mint ő, mennek tovább, minden áron.

Hiszen hogy is lehetne már leállni azzal, amiről szól az élet. 

Kolót nagyon szerették, a szurkolók is, a társak is. Az ő stégje már az övé. Emlékhellyé vált a Csepel SC telephelyén, a ráckevei Duna-ágban. A Duna felől a legszebb - onnan csak azok látják, akik, mint ő, a vízen járnak.

Csak egy hirtelen előkapott kis kamerával fotóztuk le (a képek közül kettőt megjelentetett társunk is a blogján)

Az albumot pedig (4 kép csak!) idekattintva megnézhetitek ha igaz :) Ha már ideköltözködöm a bloggal, kipróbálom ezt is - szóval a Sky Drive-ra töltöttem föl.

http://sdrv.ms/POzUvO 

Ez a Sky Drive nekem egyébként a Google Drive-ra (leánykori nevén Google Dokumentumok) hajaz - vagyis lényege hogy tartsd a dolgaidat a neten, ne a zsebedben :) Főleg ha nem egyazon gépről netezel és dolgozol, hanem van egy otthon, meg egy a munkahelyen (najó, persze persze ott nem...), aztán van hogy menni kell a nagymamához vagy az unokatesóhoz macskát etetni és kit tudja mikor jő az ihlet. Az is jópofa hogy nem kell rongyosra telepakolni e-maileket, hanem lehet albumot összeválogatni és cakli-pakli megosztani.

0 Tovább

Midlife vagy klimax?

Mert nem mindegy ám, klimaxot, menopauzát mondasz vagy midlife-ot.

Nem az anglománia miatt. Se nem azért, mert ha angolul van, az biztos másról szól, nem rólad.

A klimax, a menopauza orvosi szó, ezért kicsit ijesztő és rideg, míg a klimaxos jelző pedig szép köznyelvünkben a szőkenő, a buzi, a nyugger, a szingli stílustárához tartozik. 

Viseld a billogot te is, ha már nem dobtad fel a pacskert 40 évesen. Klimaxos hápé leszel, slussz.

Ha meghízol, szánalmas, ahogy elhagyod magad.

Ha nem hízol el, szánalmas, ahogy erőlködsz.

Nem mintha mentség lenne erre a lenézésre az, hogy valakik kevesen vannak - de a középkorúak ráadásul nincsenek is kevesen!

Jó lenne már egy kicsit kedvesebben beszélni a klimaxról. Mintha a klimax, a menopauza meg a középkorúság és a változókor valamiféle ijesztő és ronda betegség lenne.

Tán még fertőző is.

Bárki elkaphatja, sőt, el is kapja. Szegény és gazdag, kis- és nagymellű, barna és (mind valódi, mind festett) szőke. Boldog és boldogtalan családanya, kisdoktor és nagymama, bölcsész és mérnök-közgazdász.

Oszt tán búsuljunk-e?

Egy nagy büdós teringettét! (ide mást akartam írni)

Ha középkorú vagy, akkor ez itt a közép... akkor viszont még bőven jön valami ez után. 

Közhely-killer záradék

Mondják, ha becsuk az élet egy ajtót, mindjárt kinyit egy másikat valahol.

De elárulok valamit gyengéden: vagy kinyit az élet egy másikat, vagy nem.

Utóbbi eset nem ritka, viszont szivornya, nos akkor neked kell új ajtót csinálni, kitalálni, feltalálni.

Szóval, beszéljünk csak a midlife-ról, az életközépről. 

0 Tovább

Midlife: az élet közepén

blogavatar

Midlife! Nemám klimax :) A változókor lelki tünetei, élet negyven-ötvenévesen, tippek a klimax, változókor túléléséhez

Utolsó kommentek