Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Úristen, láthatatlan lettem?

Szerintetek mikor tudok hamarabb átmenni a zebrán: ha a 20 éves lányom van mellettem, vagy ha én próbálkozom egyedül?
Olvastam egy kísérletről. Odaállítottak egy lerobbant autót, mellette váltogatva különféle korú és formájú tanácstalan, gyámoltalan, segítségre váró nőket.  A szexi fiatal nők mellett csikorgó fékekkel, behúzott hassal pattantak elő a kiskezicsókolom férfiak az autójukból, míg a középkorúakra a sanyarú levegőnek-nézés várt.
Hű de meglepődött most mindenki!

Egy időben volt olyan harmincas férfi kollégám, aki nem köszönt. A mellettem álló, ugyanott dolgozó huszon-harmincéveseknek igen, nekem nem. Pedig esküszöm, nem akartam ráugrani. 

Nemhogy nem néznek meg, nem is látnak meg.
Mintha ott se lennél.
Hát pedig de.
Ott vagy. 

Hol vannak ők? a jó midlife történetek?

Karakteres, jófej középkorú férfi szereplők előfordulnak a filmekben, egész sokan.
Ez nem baj, sőt.
De könyörgöm, a Földön élő emberiség több mint fele nő, ők azért nem mindannyian szexistennő huszonévesek.
Hol vannak ők, a többiek? 
  
A középkorúak (ha nők az istenadták) láthatatlanok a filmekben is. Akkor léphet színre egy-egy, ha éppen úgy adódik, és hirtelen kell a sztoriba egy undok ex, egy terroristanő, egy  alkoholista vicces öreglány a szomszédból - egyszóval egy gonosz mostoha. 
Annette Bening Csodálatos Júlia
Annette Bening a csodálatos Júliában - a pasi persze fiatalabb, de nem biztos, hogy ez a lényeg

Középkorúakról szóló jó történeteket akarok!  jó figurákkal, akikre tudnék olykor jó szívvel gondolni, hogy na, ez az öreglány is milyen jól megvan, pedig jaj de középkorú!

Úgy kitenném őket plakátokra otthon a falra.
Vagy valahova.
Persze csak miután megtaláltam őket.

Hol vagytok, ti középkorú jó női karakterek? és a hozzátok tartozó jó midlife történetek?
  
  

Itt kezdődik a lista:

- A három csaj a Mamma mia-ból: Meryl Streep, Christine Baranski, Julie Walters

- Annette Bening a Csodálatos Júliában

- ...

tessenek folytatni! 


0 Tovább

Gordon Ramsay, az Ironman és a tetkó

Gordon Ramsay azzal reagálja le a midlife-ot, hogy 45 évesen elhatározta, tetoválást csináltat a hátsójára. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem akármilyen mintát tetováltat magára, hanem egy Ironman logót, mivel jövőre tervezi, hogy elindul az új-zélandi Ironman-en. A terv nem alaptalan, elvégre Gordon az utóbbi tíz év alatt tízszer teljesítette a maratoni távot, és most is keményen edz.

"Ez a gond velem. Egyszerűen szükségem van a fókuszra, a célra. Kedvelem a fegyelmet. Akkor érzem magam a legjobban, amikor nyílegyenes a pálya és abszolút egy célra koncentrálhatok." 

"Megfogadtam, hogy ha valaha is csináltatok tetoválást, az csak Ironman-es lesz."

"A tetkót oda szeretném, ahol senki se látja, a hátamra alul, épp a csípőm fölé. Nem szeretném ha a lányaim kedvet kapnának, isten őrizzen. Meg aztán elképzeltem magam 65 évesen a strandon, felveszem a fürdőgatyát, és ahogy lóg rajtam a bőr, egyszercsak előbukkan egy tetkó, szerintem az nem nézne ki túl jól. Beckham egész más, neki nem hiszem, hogy aggódnia kellene emiatt, ő még 70 évesen is jól fog kinézni."

Gordon Ramsay 45 éves

Az interjú és a kép forrása: http://www.dailyrecord.co.uk/entertainment/celebrity-interviews/gordon-ramsay-on-his-midlife-crisis-being-1349281

Egyébként meg így néz ki az Ironman logo egy tetkón:

Ironman tetkó

Ilyet tetováltatnak magukra azok akik teljesítik a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpárból és 42 km futásból álló Ironman távot.

5 Tovább

"Fontos vagy" - képzés középkorú nőknek

Közreadom ezt a felhívást... hátha érdekel titeket.

Most van az, hogy nem a 20 és nem is a 30 éveseknek, hanem a negyven év feletti nőknek szerveznek tíznapos, ingyenes programot Budapesten 2012. november 12-21. között. Vagyis a célcsoport éppen a midlife korszakukat élők.

 A program neve „Fontos vagy”.
 
Célja segíteni azoknak a középkorú nőknek, akik a klimax és menopauza kihívásaival szemben külső és belső megerősítésre vágynak, akik a változókori nehéz élethelyzetekből akár a közösség erejét felhasználva akarnak kikecmeregni, akik szívesen részt vesznek egy, az Európai Unió támogatásával létrejövő 10 napos közösségi programban Budapesten.

A honlap szerint a kurzus végén megkaphatod az „Átírom az életem forgatókönyvét” filmes önismereti kurzusának elvégzését igazoló oklevelet.

 A részvételre 2012 október 20-ig lehet jelentkezni a honlapon, mailben vagy levélben az alábbi elérhetőségeken.

A honlap címe, ahol további részleteken is megtaláltok: http://stillimportant.eu

Email címünk: info@stillimportant.eu
 László Gyöngyi +36 30 990 55 47
 Nagy Réka +36 70 28 28 260

A program levelezési címe:
Still Important, 1012 Budapest, Attila út 125

Nézzetek bele a programba is itt, érdemes: http://stillimportant.eu/?q=hu/program


Grundtvig EU-s képzés középkorú nőknek







1 Tovább

Megvan az a tűz

Tessenek figyelni, mindazok, akik (velem együtt) paráznak a koruktól, szoronganak, hogy az klimax és menopauza a sima bőrükkel együtt majd elveszi tőlük a méltóságot, a büszke tartást, fiatalokat-letáncolni-tudást, a belső tüzet, szenvedélyt, életerőt.
Nem biztos, hogy elveszi.

Flamenco 50 felett

A flamenco-ban nem kicsit mindig ott van a szomorúság és a dráma is.  Azt hiszem, az igazi szenvedélyességhez és hitelességhez kellenek megélt igazi veszteségek.

Akit megérintett már a klimax-menopauza, vagy akárcsak az előszele, az már tudja, hogy ez igazán drámai életforduló tud lenni. És igen, szenvedés, szenvedély - mennyire mást mond ez egy fiatalnak, mint egy középkorúnak, vagy még idősebbnek - s ez így is van rendjén.  

"Ne lássák a bú ciprusát, higgyék, örök az ifjúság". Ideírjam hogy ez Kosztolányi vagy úgyis tudjátok? :)

Ha nem akarod végignézni ezt a videót (mindenki rohan) akkor legalább 2:13-nál!

Matilde Coral, a flamenco nagyasszonya, bemutatót tart a fiataloknak...

Matilde Coral ezen a felvételen még csak ötvenéves - lát rajta bárki klimaxos szorongást, önbizalomhiányt?

Ma már 70 felett van, de a mai napig, röpke negyven éve egyfolytában, táncot tanít Sevillában. Bárki jelentkezhet az iskolájába, kortól függetlenül.

0 Tovább

Susan Sarandon és a 30 évnyi korkülönbség

Ha szabad George Clooney-nek és Alec Baldwin-nek, akkor a nőknek miért is nem?

Most éppen Susan Sarandon (65 éves) került a reflektorfénybe Hollywoodban jóval fiatalabb párja, a 33 éves Jonathan miatt.

Sose találnátok ki, milyen durva programra, egy asztalitenisz meccsre látogattak ki - ott fotózták le őket. A pár már két éve van együtt, de nem verik nagy dobra. Amikor márciusban megkérdezték Sarandon-tól, hogy most akkor járnak-e ők ketten, azt válaszolta: "Járni - ez olyan hülyén hangzik. Mondjuk inkább, hogy sok különféle területen együttműködünk".

Susan Sarandon férje 23 éven át Tim Robbins volt, aki csak tíz évvel volt nála fiatalabb, s így ma 53 éves. Két fiuk született, akik 22 és 19 évesek, továbbá az ezt megelőző házasságából született egy lánya is, aki ma már 27 éves.

7 Tovább

Midlife: az élet közepén

blogavatar

Midlife! Nemám klimax :) A változókor lelki tünetei, élet negyven-ötvenévesen, tippek a klimax, változókor túléléséhez

Utolsó kommentek